NAJ BO PORTFOLIO TI

6.9.2016

Pred časom sem se soočila kar z velikim izzivom. Poslati podjetju bolj unikaten in kreativen portfolio oziroma naj raje rečem svojo predstavitev, to kar sem in kar delam. Kaj narediti kot le poslati PDF dokument, ki vsebuje reference ali natisnjeno knjižico z enako vsebino, če pa lahko vse vidijo na moji spletni strani (no ne vsega, ker bi bilo to že preveč informacij)?

Po dolgem razmisleku sem se odločila poslati škatlo. Paket za preživetje. "O čem pa govoriš?" bi ta trenutek lahko nekdo rekel.

Paket preživetja, ki bi ga nekdo dobil v primeru, če me povabijo k njim na uvodni sestanek. Tako, da sigurno ne bi zmanjkalo tematik za uvodni pogovor ali pa le, da nekomu na obraz narišem nasmeh, ko prejmejo mojo škatlo na oblačen ponedeljek.

Seveda je bila turkizna. Kaj je vsebovala? Poleg kratkega uvoda, še veliko majhnih stvari z dodanimi opisi. Recimo kavo in mešanico oreščkov, ki so pomembni za uspešen sestanek, z navodili seveda kako pripraviti mojo najljubšo kavo. Dodala sem tudi pasje piškote za primer če so slučajno pisarna prijazna kužkom. Seveda nisem pozabila omeniti moje najljubše barve in dodala unikaten USB z mojo najljubšo glasbo. Da bi jih pripravila do smeha (kar je najboljša ponedeljkova telovadba) sem poslala tudi nekaj vicev. Vključila sem tudi rokovnik Baeba, ki je lastni projekt na katerega sem zelo ponosna. Na dnu je bilo še nekaj dodatnih razlag o tem zakaj pišem prav njim in kakšna je moja ideja za sodelovanje z njimi.

 

Škatla je pritegnila njihovo pozornost. Kljub temu, da ni vsebovala mojih oblikovalskih del sem bila povabljena na sestanek le zato, ker sem imela drugačen, atraktiven pristop.

Tako, da moj nasvet za ta svet je: bodite unikatni, posebni in drugačni.